Wedstrijdkalender

april, 2017

sorteer opties

2aprGehele dagA-status Finale NHB Beker 25m1p

8aprGehele dagB-status Voorjaars fita

9aprGehele dagA-status Veldronde Ysselsteyn

17aprGehele dag1e European Youth Cup, Marathon (Griekenland)

22aprGehele dagA-status 1440 ronde & short metric

23aprGehele dagA-status Lowlands Shootout 1

25aprGehele dag1e European Grand Prix, Legnica (Polen)

29apr10:00- 16:00Run-Archery Lichtenvoorde1e wedstrijd in Dutch Run-Archery CUP 2017

RSS Feed for our events
Toelichting internationale toernooien

De Nederlandse Handboog Bond is lid van verschillende nationale en internationale organisaties. Voor de handboogsport zijn dat specifiek World Archery (WA) en de International Field Archery Association (IFAA). Doordat de NHB is aangesloten bij die internationale handboogkoepels profiteren Nederlandse handboogsporters met een lidmaatschap bij de NHB van een aantal voordelen.

Internationale evenementen WA

Internationale evenementen komen er in vele soorten en maten. De kampioenschappen en events (zoals World Cups) die World Archery organiseert, zijn voorbehouden aan sporters die zich kwalificeren of nomineren via de nationale selecties. Hiervoor kun je je niet zomaar inschrijven.Bij talloze andere wedstrijden die onder auspiciën van en volgens de regels van WA worden georganiseerd kan dat echter wel. Zoals wij in Nederland A-statuswedstrijden organiseren, zo organiseren ieder weekend tal van handboogverenigingen wereldwijd wedstrijden.Elk NHB-lid mag aan elk van deze wedstrijden deelnemen. Sterker nog; elk lid van een sportbond die bij World Archery is aangesloten mag deelnemen aan die wedstrijden. In de Nederlandse praktijk zien we veel Belgen en Duitsers op de toernooien die door NHB worden gemeld op de WA-kalender. Kijk op de website van World Archery voor een compleet overzicht van het aanbod aan wedstrijden.

Internationale evenementen IFAA

Anders dan bij WA mogen bij de internationale kampioenschappen en evenementen van de IFAA individuele sporters zich wél zelf inschrijven. Daardoor kun je deelnemen aan een Europees Kampioenschap 3D, bijvoorbeeld.Doordat de NHB is aangesloten bij de IFAA kun je als lid van die NHB deelnemen aan deze internationale evenementen. En vanuit dezelfde gastvrijheid die we bij WA-wedstrijden kennen, staan we ook toe dat IFAA-leden van andere nationale bonden deelnemen op wedstrijden in Nederland die volgens IFAA-regels geschoten worden.Alle wedstrijden die volgens IFAA-regels worden georganiseerd, worden bijgehouden op de website van de NHB. Ontbreekt er een IFAA-gereguleerd handboogtoernooi in Nederland op die kalender, geef die dan door via wedstrijdzaken@handboogsport.nl, zodat we onze kalender up-to-date kunnen houden.

Uitzonderingen

Aan wedstrijden die niet onder de auspiciën van een van beide wereldwijde handboogkoepels vallen, kunnen enkel NHB-leden deelnemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan competitiewedstrijden, nationale kampioenschappen, wedstrijden die niet zijn aangemeld bij de NHB als wedstrijden conform WA-toernooi of IFAA-toernooi. Het is dus bijvoorbeeld niet mogelijk voor een lid van de Belgische Handboogliga of Engelse ArcheryGB om deel te nemen aan de NHB-competities, tenzij hij ook lid is van een NHB-vereniging.Leden van Associate en Professional Members van IFAA zijn niet gerechtigd deel te nemen aan wedstrijden die volgens de Nationale Bepalingen van de NHB worden georganiseerd. Dit is expliciet uitgesloten in die regels.

Uitslagen

X