Procedures

De Nederlandse Handboog Bond (NHB) heeft zich geconformeerd aan de NOC*NSF doelstelling om zo goed mogelijk te presteren tijdens grote internationale toernooien en de daarbij behorende Top-10 ambitie. Naar titel toernooien (EK, WK, EJK, WJK),  World Cups en Youth Cups worden sporters uitgezonden die volgens de technische staf van de NHB een groot prestatiepotentieel hebben. Ofwel, kanshebbers op een goede eindklassering.

Dit is te allen tijde het uitgangspunt van de selectieprocedure.

Het opstellen van de selectieprocedure en het aanwijzen van deelnemers aan internationale wedstrijden en kampioenschappen geschiedt onder verantwoordelijkheid van de Algemeen Directeur die wordt geadviseerd door de technische staf.

De technische staf bestaat uit  , Ron van der Hoff (BC Senioren Olympisch), Marcel van Apeldoorn (BC Senioren Compound), Emiel Custers (BC JO), Jacqueline van Rozendaal (Assistent Coach) en Willem van de Worp (Programmamanager Topsport).

Selectieprocedures

Outdoor

Selectieprocedure Youth Olympic Games 2018
Selectieprocedure World Cups Recurve 2018 en EK 2018
Selectieprocedure World Cups Compound 2018 en EK 2018
Selectieprocedure EK PARA ARCHERY 2018

Veld

WK Veld 2018 - Cortina (ITA)

Voor de wereldkampioenschappen Veld in Cortina (ITA) geldt een open selectieprocedure. Alle recurve-, compound- en barebow sporters die volgens de World Archery regels gerechtigd zijn voor Nederland uit te komen op het WK Veld kunnen aan de procedure deelnemen.

Sporters die willen deelnemen aan de selectieprocedure dienen zich per email bij de NHB, t.a.v. José Bruntink (josebruntink@handboogsport.nl) aan te melden. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 15 maart 2018 onder vermelding van naam, categorie en bondsnummer.

Selectieprocedure WK Veld 2018