Kalender internationaal

Procedures

De Nederlandse Handboog Bond (NHB) heeft zich geconformeerd aan de NOC*NSF doelstelling om zo goed mogelijk te presteren tijdens grote internationale toernooien en de daarbij behorende Top­10 ambitie. Naar titeltoernooien (EK, WK, WJK) en Worldcups worden sporters uitgezonden die volgens de technische staf van de NHB een groot prestatiepotentieel hebben. Ofwel, kanshebbers op een goede eindklassering.

Dit is te allen tijde het uitgangspunt van de selectieprocedure. Het opstellen van de selectieprocedure en het aanwijzen van deelnemers aan internationale wedstrijden en kampioenschappen geschiedt onder verantwoordelijkheid van de Technisch Directeur die wordt geadviseerd door de technische staf.

De technische staf bestaat uit Ron van der Hoff, Marcel van Apeldoorn, Jacqueline van Rozendaal en Emiel Custers.

Selectieprocedures

Outdoor

Selectieprocedure WK Outdoor Compound 2017

De selectieprocedure is voor de Dames en Heren compound gelijk (muv. de scorend vermogen eis) en bestaat uit twee delen; een kwalificatie gevolgd door selectiewedstrijden. De selectiewedstrijden zijn alleen toegankelijk voor sporters die hebben voldaan aan de kwalificatie procedure. Op basis van de uitslag van de selectiewedstrijden en met inachtneming van de scorend vermogen eis, zullen sporters worden geselecteerd.

“De kwalificatie-scores voor deelname aan de WK Outdoor selectiewedstrijden kunnen worden gestuurd naar josebruntink@handboogsport.nl  Graag een mail met de score(s), datum en locatie en een link naar de uitslagenlijst of site waar de uitslag te vinden is. Is er geen uitslag op internet beschikbaar, dan is een foto of scan van de scorebriefjes noodzakelijk.”

Selectieprocedure WK outdoor Compound 2017

Selectieprocedure Youth Cup Porec & WJK Rosario (ARG)
Selectieprocedure

Sporters die willen deelnemen aan de selectieprocedure voor de Youth Cup in Porec en de Wereld Jeugd Kampioenschappen in Rosario (Argentinië) dienen zich per mail (josebruntink@handboogsport.nl) aan te melden voor deze procedure. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 31 maart 2017.

Selectieprocedure Youth Cup Porec en WJK Rosario (ARG)

 

Selectieprocedure World Cups Compound 2018
Selectieprocedure

Sporters die in aanmerking willen komen voor deelname aan de selectieprocedure voor de Worldcup wedstrijden in 2018 dienen in 2017 minimaal 4x een 720-ronde score in te leveren (72 pijlen op 50 meter op een officiële nationale of internationale wedstrijd). Deze scores moeten zijn geschoten tussen 15 april en 22 oktober 2017. De uiterste inleverdatum is 31 oktober 2017.

SelectieprocedureWorld Cups Compound 2018

 

Selectieprocedure Recurve World Cup Berlijn en WK Mexico

Veld

EK Veld 2017 - Mokrice Catez
Technisch Directeur Ralf van der Rijst heeft vandaag de selectieprocedure voor het EK veld bekend gemaakt. Zie bijlage voor deze procedure. De limietscores zijn bepaald met medewerking van oud-bondscoach veld Johan van Dongen, waarvoor dank!

Selectieprocedure EK Veld 2017

X